From Bosanska sofra |
Sastojci:
- 300 g telećih šnicli
- 50 g riže
- 8 šampinjona
- 2 paradajza
- ulje
- sol
- biber
- peršun
Ispržiti klobuke
Paradajz izrezati na kolutove i ispržiti ih.
Meso izrezati na 8 mahmudija (medaljona), posoliti, pobiberiti, i po želji povegetiti, uvaljati u brašno i ispržiti ih.
Servirati tako što ćete napraviti hrpice od rižota, na svaku staviti meso, paradajz i gljivu. Ukrasiti svježim peršunom ili kako god vi želite :)
3 comments:
Ovo isto izgleda fenomenalno!Prelep blog ,divni recepti!Sve pohvale i za naziv bloga!
Hvala draga Vera :)
Draga Selma
Presrecna sam sto sam pronasla Tvoj blog. Mnogo Ti hvala na ovim divnim receptima. Ove vezirske mahmudije izgledaju zaista "vezirski" i ja jedva cekam da ih napravim.
Pozdrav,
Nada
Post a Comment