18.11.08

Vezirske mahmudije

From Bosanska sofra


Sastojci:
  • 300 g telećih šnicli
  • 50 g riže
  • 8 šampinjona
  • 2 paradajza
  • ulje
  • sol
  • biber
  • peršun
Gljivama odvojiti klobuke od drški. Drške nasjeckati, ispržiti, dodati rižu, posoliti, pobiberiti i pirjati kao rižoto.

Ispržiti klobuke


Paradajz izrezati na kolutove i ispržiti ih.


Meso izrezati na 8 mahmudija (medaljona), posoliti, pobiberiti, i po želji povegetiti, uvaljati u brašno i ispržiti ih.


Servirati tako što ćete napraviti hrpice od rižota, na svaku staviti meso, paradajz i gljivu. Ukrasiti svježim peršunom ili kako god vi želite :)

3 comments:

Вера said...

Ovo isto izgleda fenomenalno!Prelep blog ,divni recepti!Sve pohvale i za naziv bloga!

Selma said...

Hvala draga Vera :)

Nada said...

Draga Selma
Presrecna sam sto sam pronasla Tvoj blog. Mnogo Ti hvala na ovim divnim receptima. Ove vezirske mahmudije izgledaju zaista "vezirski" i ja jedva cekam da ih napravim.
Pozdrav,
Nada